Terveellisen rakentamisen puolesta

Julkiset rakennukset

Karkaistu kevytbetoni on ympäri maailmaa laajasti käytetty materiaali asunto-, toimitila- ja teollisuusrakentamisessa ja siitä on vuosikymmenien kuluessa rakennettu lukematon määrä rakennusfysikaalisesti oikein toimivia rakennuksia. Suomen ensimmäinen kevytbetonirakennus on Malmin lentokenttärakennus 30-luvulta.

Yksiaineinen ja palamaton kevytbetoni sopii erinomaisesti julkisten rakennusten, kuten koulujen, päivä- ja hoivakotien, rakennusmateriaaliksi ja Jämerän helppo pienelementtijärjestelmä nopeuttaa rakentamista.


Pientalojen projektirakentaminen

Projektirakentamisen asiakkaina ovat rakennuttajat ja rakennusliikkeet. Erillistalo-, rivi-, paritalorakentamisessa Jämerän toimituksen laajuus voi olla suunnittelusta ja materiaalitoimituksesta aina runkovalmiiseen toimitukseen saakka. 


Pientalojen ryhmärakentaminen

Ryhmärakentamisessa asiakkaina ovat yksittäiset henkilöt, jotka rakentavat samalle alueelle. Ryhmärakentamisen idea on kustannushyötyjen saaminen yhteishankinnoilla. Talot voidaan toteuttaa joko ryhmäläisten omilla suunnitelmilla tai niin, että Jämerä huolehtii talojen suunnittelun yksilöllisesti jokaiselle erikseen. Jämerän toimituslaajuus ryhmärakentamisesta on suunnittelusta aina runkovalmiiseen toimitukseen saakka ja Jämerän MoveIn-yhteistyökumppaneiden avustuksella aina muuttovalmiiksi saakka.

Ryhmärakentaminen on eri asia, kuin ryhmärakennuttaminen, mitä ohjataan lainsäädännöllä ja jossa tavoitteena on perustaa yhteisvelallinen asunto-osakeyhtiö tai -osuuskunta.