Arkkitehtisuunnittelu määrittää kokonaiskustannukset

Suunnittelu on taloprojektin tärkein vaihe, jossa määritellään mitä tullaan tekemään ja mitä se tulee maksamaan. Heti alussa kannattaakin päättää haluaako kivitalon vai puutalon ja haluaako massiivikivitalon vain ”hybridin”, jossa massiivikiviseinät ja puinen yläpohja. Jämerä taloissa talon yläpohja on usein kiveä. Tämä täytyy huomioida arkkitehtisuunnittelussa, jotta talon rakenteet voidaan toteuttaa ilman suuria lisäkustannuksia.

Keräämme jatkuvasti tietoa yksilöllisten talojen rakennuskustannuksista Talo-2000 mukaiseen laskentaohjelmaan ja siksi pystymme laatimaan luotettavan kustannusarvion rakennushankkeen arviointiin ja vaikkapa lainaneuvottelujen tueksi. Saat varmuuden budjettisi riittävyydestä ja jos kustannukset laskelman mukaan ylittävät budjettisi, niin voit tehdä korjaavat toimenpiteet heti alussa arkkitehtisuunnitelmiin, sillä ne määritelevät suuremmaksi osaksi mitä talosi tulee maksamaan.


Kun suunnitteluvaihe on valmis ja rakennuslupa saatu, on vaikutusmahdollisuus tuleviin kustannuksiin esimerkiksi kilpailuttamalla enää maksimissaan 10%

Katso esimerkkejä rakennuskustannuslaskelmista >


Mitä arkkitehtisuunnittelu maksaa

Jämerä-kivitalon suunnittelu lähtee toiveistasi, tontistasi ja mikä tärkeintä, talo suunnitellaan niin, että budjettisi riittää sen toteutukseen. Arkkitehtisuunnittelu kuuluu Jämerän talotoimitukseen ja sen tekevät itsenäiset yhteistyöarkkitehtimme. Saat meiltä tarjouksen myös oman arkkitehtisi kuvilla.

Joskus kuulemme, että Jämerän arkkitehtisuunnittelu on kyllä laadukasta, mutta "en halua alkumetreillä sitoutua yhteen toimijaan, joka suunnittelee omaan järjestelmäänsä sopivan talon". Jämerä suunnitellaan tosiaan omaan elementtijärjestelmäänsä, mutta päinvastoin kuin luullaan, niin se on etu talotoimituksen kilpailutuksessa, sillä Jämerän järjestelmään suunniteltu talo sopii erinomaisesti myös kaikille muille harkkojärjestelmille. Etuna on myös se, että varmistamme jo suunnittelun kuluessa, että talon rakenteet ovat järkevästu toteutettavissa, mikä säästää kustannuksia.

Arkkitehtisuunnittelu Jämerän kautta on kohtuuhintainen - voit olla varma , että saat talon, joka on ajattoman kaunis.

Täytä tarvekartoituslomake ja pyydä tarjous talosi suunnittelusta >


Luonnossuunnittelu ja rakennuslupakuvat

Voit tehdä talosi luonnossuunnittelusta sopimuksen Jämerän kanssa ennakkoon sovittavalla omavastuuhinnalla, minkä perimme erikseen vain jos päätätkin rakentaa jonkun muun kuin Jämerä -kivitalon. 

Luonnossuunnitelmat eroavat rakennuslupakuvista siinä, että niissä ei oteta vielä kantaa esimerkiksi talon lopullisiin korkoihin, työohjeisiin, rakennusmateriaaliin tai vaikka pintavesien johdatukseen. Rakennuslupakuvat ja talon energiaselvityksen laatii Jämerä osana talotoimitusta.

Luonnossuunnitteluun kuuluu:

  • asemapiirustus 1:500
  • pohjapiirustukset 1:100
  • leikkauspiirustukset 1:100
  • julkisivupiirustukset 1:100
  • suunnittelu sisältää kolme muutoskierrosta
  • kuvat toimitetaan pdf muodossa