Sisältöön »
 
 

budjettin sopiva kivitalo

Jokainen Jämerä-kivitalo suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan toiveiden mukaan niin, että asiakaan kertoma budjetti riittää talon toteutukseen. 

Jämerä suunnitellaan omaan elementtijärjestelmäänsä, mutta se ei sulje pois talotoimitusten kilpailutusta. Jämerän järjestelmään suunniteltu talo sopii erinomaisesti myös kaikille muille harkkojärjestelmille.

Voit tehdä talosi luonnossuunnittelusta sopimuksen ennakkoon sovittavalla omavastuuhinnalla, jonka perimme erikseen vain, jos päätätkin rakentaa jonkun muun, kuin Jämerän. Suunnittelun tekevät itsenäiset ja kokeneet yhteistyöarkkitehtimme. Saat tarjouksen talostasi myös oman arkkitehtisi kuvilla.

Pyydä tarjous suunnittelusta

 

ARKKITEHTISUUNNITTELU MÄÄRITTÄÄ KOKONAISKUSTANNUKSET

Arkkitehtisuunnittelu määrittää mitä talohanke tulee maksamaan. Heti alussa kannattaa esim. päättää haluaako kivitalon vai puutalon ja haluaako massiivikivitalon vain ”hybridin”, jossa massiivikiviseinät ja puinen yläpohja. Jämerä taloissa yläpohja on usein kiveä, mikä on huomioitava suunnittelussa alusta asti, jotta rakenteet voidaan toteuttaa ilman suuria lisäkustannuksia.

Keräämme jatkuvasti tietoa yksilöllisten talojen rakennuskustannuksista Talo-2000 mukaiseen laskentaohjelmaan, jonka avulla laadimme luotettavan kustannusarvion rakennushankkeen toteutuksen arviointiin ja vaikkapa lainaneuvottelujen tueksi. Saat varmuuden budjettisi riittävyydestä ja voit tarvittaessa tehdä korjaavat toimenpiteet heti alussa arkkitehtisuunnitelmiin, jotka määritelevät suuremmaksi osaksi mitä talosi tulee maksamaan.


Kun arkkitehtisuunnittelu on valmis ja rakennuslupa saatu, on vaikutusmahdollisuus rakentamisen kustannuksiin esim. talotoimitusta kilpailuttamalla enää maksimissaan 10%.

 
 

arkkitehtejä

 

Arkkitehtien yhteystiedot

Arkkitehtien yhteystiedot

Katso täältä itsenäisinä yrittäjinä toimivia arkkitehtejä, joilla on kokemusta kivitalojen suunnittelusta.

Kirsi Lehtonen, rakennusarkkitehti

Kirsi Lehtonen, rakennusarkkitehti

Keskieurooppalaisista kaupungeista tutut townhouse­talot sopivat hyvin suomalaiseenkin taajamakulttuuriin.

Päivi Merelä, rakennusarkkitehti

Päivi Merelä, rakennusarkkitehti

Arkkitehti ei kysele ensitapaamisella budjettia uteliaisuuttaan. Budjetti nimittäin määrittää raamit koko talohankkeelle.

Olli Jokinen, arkkitehti

Olli Jokinen, arkkitehti

Se, miten hyvin talon arkkitehtuuri kestää aika, on suunnittelijan taidoista­ kiinni. Tosin kivi­rakenteesta ­oikeastaan väki­sin­­kin­ tukee­ klassista arkkitehtuuria.

Anne Fagerholm, rakennusarkkitehti

Anne Fagerholm, rakennusarkkitehti

Tallivaatteet tuoksuvat hevoselle ja kiekkokamat vievät paljon tilaa, joten toimivat kodinhoitotilat ovat omakotirakentajan toivelistan kärkipäässä

Eero Korhonen, arkkitehti SAFA

Eero Korhonen, arkkitehti SAFA

Talo suunnitellaan täyttämään tilaajan tarpeet ja toiveet. Se onnistuu vain asettumalla tilaajan asemaan, ymmärtämällä hänen elämäntilanteensa ja kuulemalla hänen toiveensa.

Virve Rosberg, rakennusarkkitehti

Virve Rosberg, rakennusarkkitehti

Hetken hiljaisena luonnoksia katseltuaan asiakkaat saattavat sanoa, ettei talo näytäkään sellaiselta, kun he olivat kuvitelleet, vaan paljon paremmalta.

 

suunnittelupohjat arkkitehdeille
>>