Sisältöön »
 
 

Aikaa kestävä arkkitehtuuri

Kivimateriaalista voi suunnittella ja toteuttaa mitä mielikuvituksellisempia ja hurjempia futuristisia luomuksia tai romanttista huvila-arkkitehtuuria, mutta silti se luontevimmin kääntyy selkeään, rauhalliseen, puhdaslinjaiseen muotokieleen.

Hyvä, aikaakestävä arkkitehtuuri on aina rehellistä. Rakennuksen ulkomuodon tulee heijastaa sisätiloja. Aukotuksen on oltava funktionaalista, joten sen on lähdettävä toiminnallisuudesta. Vaikka tietyn aikakauden tyylipiirteet näkyisivätkin arkkitehtuurissa, se ei haittaa, kunhan tämä rehellisyys säilyy. Siksi vuosikymmeniä sitten rakennettua toimivaa rakennusta ihaillaan yhä edelleen. Jämerän arkkitehtisuunnittelussa voit luottaa siihen, että talosi arkkitehtuuri näyttää hyvältä vielä vuosienkin jälkeen.

Villa Sannari vuodelta 1990.


ARKKITEHTISUUNNITTELU määrittää talon kokonaiskustannukset

Jämerä kivitalo suunnitellaan aina yksilöllisesti rakentajan toiveiden mukaan niin, että budjetti riittää talon toteutukseen. Heti alussa kannattaa päättää haluaako täyskivitalon, jossa myös yläpohja on kiveä, vain ”hybridin”, jossa on kiviseinät ja puinen yläpohja. Kun talossa on kiviyläpohja, niin silloin koko runkorakenne on palamatonta kivimateriaalia. Kiviyläpohja on huomioitava suunnittelussa alusta asti, jotta rakenteet voidaan toteuttaa ilman suuria lisäkustannuksia.

Luonnossuunnittelu

Voit tehdä talosi luonnossuunnittelusta sopimuksen ennakkoon sovittavalla omavastuuhinnalla, jonka perimme erikseen vain, jos päätätkin rakentaa jonkun muun, kuin Jämerän. Suunnittelun tekevät itsenäiset ja kokeneet yhteistyöarkkitehtimme. Saat tarjouksen talostasi myös oman arkkitehtisi kuvilla.

Jämerän elementtijärjestelmään suunniteltultu talo sopii myös kaikille muille harkkojärjestelmille, joten Jämerän järjestelmään suunniteltu talo ei sulje pois talotoimitusten kilpailutusta. 

Pyydä tarjous suunnittelusta


Kustannusarvio talohankkeesta

Keräämme jatkuvasti tietoa yksilöllisten talojen rakennuskustannuksista Talo-2000 laskentaohjelmaan, jonka avulla laadimme luotettavan kustannusarvion rakennushankkeen toteutuksen arviointiin ja vaikkapa lainaneuvottelujen tueksi. Saat varmuuden budjettisi riittävyydestä ja voit tarvittaessa tehdä korjaavat toimenpiteet heti alussa arkkitehtisuunnitelmiin, jotka määritelevät suuremmaksi osaksi mitä talosi tulee maksamaan.

Kun arkkitehtisuunnittelu on valmis ja rakennuslupa saatu, on vaikutusmahdollisuus rakentamisen kustannuksiin esim. talotoimitusta kilpailuttamalla enää maksimissaan 10%.

 

ARKKITEHTISUUNNITTELU MÄÄRITTÄÄ KOKONAISKUSTANNUKSET

Arkkitehtisuunnittelu määrittää mitä talohanke tulee maksamaan. Heti alussa kannattaa esim. päättää haluaako kivitalon vai puutalon ja haluaako massiivikivitalon vain ”hybridin”, jossa massiivikiviseinät ja puinen yläpohja. Jämerä taloissa yläpohja on usein kiveä, mikä on huomioitava suunnittelussa alusta asti, jotta rakenteet voidaan toteuttaa ilman suuria lisäkustannuksia.

Keräämme jatkuvasti tietoa yksilöllisten talojen rakennuskustannuksista Talo-2000 mukaiseen laskentaohjelmaan, jonka avulla laadimme luotettavan kustannusarvion rakennushankkeen toteutuksen arviointiin ja vaikkapa lainaneuvottelujen tueksi. Saat varmuuden budjettisi riittävyydestä ja voit tarvittaessa tehdä korjaavat toimenpiteet heti alussa arkkitehtisuunnitelmiin, jotka määritelevät suuremmaksi osaksi mitä talosi tulee maksamaan.


Kun arkkitehtisuunnittelu on valmis ja rakennuslupa saatu, on vaikutusmahdollisuus rakentamisen kustannuksiin esim. talotoimitusta kilpailuttamalla enää maksimissaan 10%.

 
 

arkkitehtejä

 

Arkkitehtien yhteystiedot

Arkkitehtien yhteystiedot

Katso täältä itsenäisinä yrittäjinä toimivia arkkitehtejä, joilla on kokemusta kivitalojen suunnittelusta.

Kirsi Lehtonen, rakennusarkkitehti

Kirsi Lehtonen, rakennusarkkitehti

Keskieurooppalaisista kaupungeista tutut townhouse­talot sopivat hyvin suomalaiseenkin taajamakulttuuriin.

Päivi Merelä, rakennusarkkitehti

Päivi Merelä, rakennusarkkitehti

Arkkitehti ei kysele ensitapaamisella budjettia uteliaisuuttaan. Budjetti nimittäin määrittää raamit koko talohankkeelle.

Olli Jokinen, arkkitehti

Olli Jokinen, arkkitehti

Se, miten hyvin talon arkkitehtuuri kestää aika, on suunnittelijan taidoista­ kiinni. Tosin kivi­rakenteesta ­oikeastaan väki­sin­­kin­ tukee­ klassista arkkitehtuuria.

Anne Fagerholm, rakennusarkkitehti

Anne Fagerholm, rakennusarkkitehti

Tallivaatteet tuoksuvat hevoselle ja kiekkokamat vievät paljon tilaa, joten toimivat kodinhoitotilat ovat omakotirakentajan toivelistan kärkipäässä

Eero Korhonen, arkkitehti SAFA

Eero Korhonen, arkkitehti SAFA

Talo suunnitellaan täyttämään tilaajan tarpeet ja toiveet. Se onnistuu vain asettumalla tilaajan asemaan, ymmärtämällä hänen elämäntilanteensa ja kuulemalla hänen toiveensa.

Virve Rosberg, rakennusarkkitehti

Virve Rosberg, rakennusarkkitehti

Hetken hiljaisena luonnoksia katseltuaan asiakkaat saattavat sanoa, ettei talo näytäkään sellaiselta, kun he olivat kuvitelleet, vaan paljon paremmalta.

 

suunnittelupohjat arkkitehdeille
>>