Suomen vanhimpia pientalomerkkejä

  • Jämerä Kivitalot Oy on Pohjois-Euroopan suurimman karkaistujen kevytbetonituotteiden valmistajan, Bauroc International AS:n, itsenäinen tytäryhtiö, Bauroc International valmistaa vuosittain on 350 000 mkevytbetonituotteita. Määrä vastaa noin 2100 täyskivitalon runkomateriaalin määrää. Kevytbetoni on Euroopan suosituin pientalojen rakennusmateriaali.
  •  Jämerä on Suomen vanhimpia pientalomerkkejä ja pitää siksi ylivoimaisesti kärkipaikkaa rakennettujen kivisten pientalojen määrässä Suomessa.
  • Tuotteen ehdoton etu on sen hengittävyys, sillä kevytbetoni on yksiaineista eli siinä ei ole eri materiaalien välisiä kerroksia (ei muovia, eikä lisäeristettä), johon kosteus voisi tiivistyä. Toinen tuotteen ehdoton etu on sen paloturvallisuus.
  • Arkkitehtuuriltaan Jämerä-kivitalot ovat olleet aina edelläkävijöitä, arkkitehtien yksilöllisesti jokaisen perheen tarpeisiin suunnittelemia.


Jämerä Studio Espoo

Fallåker 1, 02740 Espoo

Avoinna ma-pe klo 8-16

  • Keskus: +358 290 092 270
  • Laskutus: laskutus @ jamera.fi
  • Myynti: myynti @ jamera.fi
  • Toimitukset: jamera-toimitukset @ jamera.fi
  • Y-tunnus: 2477563-6
  • Pankki: Nordea FI 611 745 3000 152217

Jämerä Studio Tampere

Vuolteenkatu 4, 33100 Tampere

Avoinna sopimuksen mukaan. Katso myynnin tiedot >


Yrityksen johto

Ivar Paplavskis
Jämerä Kivitalot Oy:n pääosakas ja hallituksen jäsen

Ivar Paplavskis on valmistunut Tallinnan teknillisestä korkeakoulusta diplomi-insinööriksi ja perehtynyt kevytbetonin valmistukseen mm. Ikaalisten Siporex tehtaalla 90-luvulla. Nykyinen Jämerän hallituksen puheenjohtaja Eero Kalliokoski toimi tuolloin Ikaalisten tehtaan johtajana ja oli Ivarin diplomityön mentori. Jämerä Kivitalot on Ivarille tuttu myös vuosilta 1995-2000, jolloin yksi hänen perheensä yrityksistä edusti Jämerää Virossa.

Myös Ivar Paplavskisin isä, Jazeps Paplavskis, teki uransa karkaistun kevytbetonin parissa. Hän toimi tutkimusjohtajana entisen Neuvostonliiton alueen johtavassa kevytbetonin tutkimuslaitoksessa Viro Silbetissä. Tällä vankalla asiantuntemuksella Ivar perusti vuonna 2000 nykyaikaisen kevytbetonitehtaan Viroon, lähelle Kundaa. Tehtaan tuotantotekniikka on kehitetty hyödyntämään vain puhtaita epäorgaanisia kiviaineita. Kaikki tuotannossa tarvittavat ainesosat saadaan läheltä tehdasta. Bauroc International on nykyaikaisilla tehtaillaan Pohjois-Euroopan johtava kevytbetonivalmistaja.


Eero Kalliokoski
Jämerä Kivitalot Oy:n osakas ja hallituksen puheenjohtaja

Eero Kalliokoski on pitkän linjan kevytbetoniosaaja. Hän on ollut tekemissä kevytbetonin kanssa jo vuodesta 1974 lähtien Lohja Oy:ssä rakennusteollisuuden tuotteiden ja toimitusten parissa. 80-luvun puolivälistä lähtien hän vastasi koko Lohja Oy:n Siporex liiketoiminnasta. Tällöin kehitettiin myös Jämerän Kestävä Kivitalo-konsepti, josta tuli menestys pientalomarkkinoilla. Vuosina 1992-1999 Eero omisti puolet Ikaalisten Siporex tehtaasta, Suomen Siporex Oy:stä., joka myytiin vuonna 1999 tanskalaiselle H+H:lle.
Jouni Nieminen
Jämerä Kivitalot Oy:n toimitusjohtaja

Jouni Niemisellä on vuosikymmenien kokemus kevytbetonin valmistuksesta. Jouni toimi kolmisenkymmentä vuotta Ikaalisten kevytbetonitehtaan johtajana aina tehtaan lopettamiseen saakka. Jouni on ollut avainasemassa bauroc tuotteiden edelleenkehittämisessä yrityskaupan jälkeen.

- Jämerä-tuotteiden valmistuksen siirtäminen baurocin nykyaikaisille tehtaille Viroon oli järkevää ja motivoivaa. Baurocin tehtaiden tuotanto on ekologista. Kaikki tuotannossa syntyvä ylijäämä kierrätetään takaisin valmistusprosessiin, jolloin tuotannosta ei synny lainkaan jätteitä. Tuotanto on erittäin ympäristöystävällistä ja tuote päästötön.